Παν μέτρον άρ….χαχαχαχα

12230955_764321223673897_1344785474_n

Μια ζωή, άκουγα την φράση «παν μέτρον άριστον». Να έχεις σε όλα μέτρο. Ούτε υπερβολές ούτε τίποτα. Έξοδος με μέτρο, διάβασμα με μέτρο, γυμναστική με μέτρο, φαγητό με μέτρο. Όλοι έχουμε παρόμοιες εμπειρίες. Μας έφαγε αυτό το μέτρο. Ή μήπως όχι;Εγώ μάλλον το έφαγα, θα μου ταίριαζε καλύτερα. Ποιο μέτρο και βλακείες; Ρωτήστε τους δικούς μου ανθρώπους να σας πουν. Σε όλα μια υπερβολή: όλα ή τίποτα (ωπ θυμήθηκα και τούτο, αν θέλετε ρίξτε μια ματιά εδώ). Δεν μπόρεσα ποτέ να κρατήσω το μέτρο, πουθενά. Ή θα ήμουν υπερβολική, να κάνω πολλά πράγματα και από πολύ δίνοντας το 200% μου, ή δεν θα έκανα τίποτα. Είτε θα ξεκινούσα με μια ασχολία και θα έκανα μόνο αυτή όλη μέρα, ή θα τα παρατούσα τελείως. Θέλετε και άλλα;

Και το αποκορύφωμα; Χθες το βράδυ, παίζαμε με τα παιδιά βελάκια, και αυτή η μανία της υπερβολής με καταδίωκε και εκεί: ή που θα τα πήγαινα απίστευτα καλά χτυπώντας πολλούς πόντους, είτε το βελάκι θα έφευγε εκτός (εκτός παιχνιδιού, εκτός μαγαζιού, εκτός χώρας μη σας πω). Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκα για την έλλειψη μέτρου.

Είναι όμως καλό αυτό; Στη ζωή μου, αυτή η «ανισόρροπη», χωρίς μέτρο στάση που έχω αφορά και τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους. Τι εννοώ; Είτε θα δίνομαι και εδώ ολοκληρωτικά, θα εμπιστεύομαι απόλυτα, θα κάνω τα πάντα και θα περιμένω ότι απέναντι μου δεν έχω έναν άνθρωπο με τη θετική και την αρνητική πλευρά του, αλλά έναν άνθρωπο σχεδόν τέλειο με μόνο μία (συνήθως θετική) πλευρά. Διαφορετικά ξέρετε τι; Απλά δεν ασχολούμαι με κάποιους ανθρώπους καθόλου, απομακρυνόμαστε, πραγματικά δεν…δεν. Είτε θα αγαπώ πολύ είτε καθόλου.

Και τελικά; Με έχει βοηθήσει αυτό; Τι να σας πω ακόμα ψάχνω να το βρω. Όμως έχω βγάλει αυτό το συμπέρασμα: η υπερβολή αυτή είναι το χαρακτηριστικό μου, και όπως λέει και η εικόνα πάνω πάνω, δεν βρίσκω το λόγο για κάτι ενδιάμεσο. Αν είχα μέτρο, δε θα ήμουν εγώ! Και ας την πατάω, και ας κάνω γκάφες. Τουλάχιστον ζω τα συναισθήματα και κάθε στιγμή στο έπακρον!

Εσείς είστε του μέτρου, ή σαν εμένα;

Όπως και να έχει, αυτό θα σας πω: Βρείτε το σημείο εκείνο που θα φέρει ισορροπίες, που θα σας κάνει περισσότερο να είστε εσείς, και φέρτε το μέτρο..στα μέτρα σας!

Να έχετε μια όμορφη Κυριακή! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s