Με ή χωρίς το φιλαράκι σου

4371029237a8227a6311914ff4f1c9fd

Πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου αποτελεί η παρέα. Από πιο παλιά μέχρι σήμερα, θυμάμαι και παρατηρώ τον εαυτό μου να θέλει παρέα για να κάνει διάφορα πράγματα, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Να πάμε παρέα για ψώνια, να πάμε μαζί για περπάτημα, να πάμε παρέα στο σεμινάριο ή σε εκείνο το μάθημα. Ποτέ μόνη.

Νομίζω πως είναι η ασφάλεια που νιώθεις έχοντας δίπλα σου κάποιον. Ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος! Ξέρεις ότι έχεις κάποιον να στηριχτείς και να στηρίξεις. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την αποδοχή από τους υπόλοιπους ή για το πως θα πας, πως θα επικοινωνήσεις, αφού μαζί σου θα είναι κάποιος ακόμα με τον οποίο μιλάς και συνεννοείσαι. Νομίζω για τύπους ανθρώπων σαν εμένα, αυτό είναι το ιδανικό.

Έλα όμως που η ζωή δεν πηγαίνει πάντα σύμφωνα με το αρχικό πλάνο! Δεν έχεις πάντα τα ίδια ενδιαφέροντα, τις ίδιες ανησυχίες και κοινούς προβληματισμούς με τα άτομα του κύκλου σου ή διαφέρουν οι προτεραιότητες, ο χρόνος και πλέον και οι υποχρεώσεις σας, έτσι ώστε να μην μπορείς να βρεις κάποιον να κάνεις αυτό που θέλεις. Οπότε; Τι γίνεται τώρα;

Υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια. Το πρώτο, σε θέλει να κάθεσαι σπιτάκι σου και να μοιρολογάς λέγοντας συνεχώς πόσο πολύ θα ήθελες να ερχόταν κάποιος μαζί σου εκεί. Μιζεριάζεις, γίνεσαι καταθλιπτικός, η διάθεση πέφτει, η παραγωγικότητα το ίδιο. Μένεις απλά εκεί, στάσιμος, χωρίς να κάνεις κάτι για σένα, γιατί απλά εξαρτάσαι από τους άλλους. Για ποια ελευθερία και ανεξαρτησία μου λες, εσύ έβαλες τα κάγκελα αυτής της φυλακής σου.

Μην απελπίζεσαι όμως, υπάρχει και δεύτερο σενάριο. Είναι αυτό στο οποίο εσύ κάποια στιγμή, όντας αγανακτισμένος με τον εαυτό σου που τόσο καιρό βρισκόταν πρωταγωνιστής του σεναρίου ένα, αφυπνίζεσαι! Παίρνεις την (μεγάλη) απόφαση να ξεκινήσεις αυτό που θες, ακόμα και χωρίς παρέα. Με άγχος, μίνι κρισούλες πανικού, βαθιές ανάσες και βήχα άγχους, τελικά ξεκινάς. Να σου πω κάτι όμως; Παρά το τρέμουλο και την αγωνία, τελικά περνάς όμορφα! Η εμπειρία των νέων μαθημάτων, του σεμιναρίου, της βόλτας, ό,τι και αν επιλέξεις, σε αποζημιώνει. Πολλές φορές, δίνεται η ευκαιρία να διευρύνεις και τον κοινωνικό σου κύκλο και να μπορέσεις τελικά να έχεις μαζί σου παρέα και άτομα για να πηγαίνετε μαζί στην αγαπημένη σου αυτή νέα δραστηριότητα. Εντάξει, κάποιες φορές μπορεί να μην ταιριάξεις και πολύ, αλλά δεν πειράζει, υγεία! Ωριμάζεις σαν άτομο μαθαίνοντας να κάνεις πράγματα για σένα μόνος σου!

Προσωπικά βιώνω πολλές φορές το σενάριο νούμερο ένα, ωστόσο προσπαθώ να μπαίνω πλέον και στο σενάριο δύο. Είναι ανανεωτικό και να σου πω και κάτι; Αλλάζεις προς το καλύτερο, γίνεσαι και λίγο πιο ανεξάρτητος και τελικά ελεύθερος.

Δοκίμασέ το. Πάρε τώρα την απόφαση γι’ αυτό το κάτι που τόσο καιρό θέλεις να κάνεις και επειδή δεν είχες παρέα το άφηνες. Ξεκίνα, και θα με θυμηθείς!

Καλό βράδυ! 😉 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s