Το παιδί μέσα σου

61b82ce89fadd07ed62b01498518b557

Πόσο χρονών είσαι; Σκέψου και μετά απάντησε. Πόσο χρονών είσαι πραγματικά; Η ψυχή σου το ξέρει. Δεν αναφέρομαι στη ηλικία που αναγράφεται στην ταυτότητά σου, αλλά στο πόσο χρονών νιώθεις.

Υπάρχουν εκείνοι που είναι νέοι, μικρός ο αριθμός που προκύπτει από την ημέρα της γέννησής τους, ωστόσο μέσα τους μαράζωσαν, γέρασαν, απλά βλέπουν τη ζωή να περνάει από μπροστά τους χωρίς να κάνουν τίποτα. Το θέλησαν; Κατάντησαν έτσι; Δεν ξέρω να σου πω. Πάντως μεγάλωσαν πριν την ώρα τους. Είναι όμως και εκείνοι ρε παιδί μου που το λέει η ψυχούλα τους. Τι και αν πέρασαν χρόνια από την τελευταία φορά που τα κεράκια που έσβησαν στην τούρτα ήταν μονοψήφιος αριθμός, αυτοί έχουν μέσα τους ένα θηρίο, βράζει το αίμα τους.

Αυτές οι δύο κατηγορίες ανθρώπων έχουν να κάνουν με το πως είναι και το πως νιώθουν, πως είναι η προσωπικότητά τους. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που σου λένε πως πρέπει να αλλάξεις; Τι γίνεται όταν θέλουν να σε κάνουν να συμπεριφέρεσαι με βάση την συμβατική ηλικία σου και όχι το πως νιώθεις; Τι γίνεται λοιπόν όταν πρέπει να μεγαλώσεις και να μεγαλώσει εκείνο το ατίθασο παιδί μέσα σου; Θα το δεχτείς;

Είναι προνόμιο να κρατάς ζωντανό το παιδί μέσα σου. Να έχεις ζωντάνια, να γελάς, να χορεύεις, να κάνεις πλάκα και καμιά φορά να μην σοβαρεύεσαι. Από σοβαρότητα και «νέους-γέρους» μπουχτήσαμε. Λίγη τρέλα να έχεις. Να μην τα παίρνεις όλα στα σοβαρά, να σκας κανένα χαμόγελο που και που.

Αυτό σου ζητώ μονάχα. Να είσαι σοβαρός όπου και όταν πρέπει αλλά ποτέ μα ποτέ να μην σκοτώσεις το παιδί μέσα σου. Ποτέ και για κανέναν μην αλλάξεις!

Καλό απόγευμα!

Song of the day:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s